PDA

View Full Version : Shiprush Not Connecting To Our Server



analucia
06-30-2005, 07:15 AM
Hi,
My name is Ana and I am with fabulous pewterware. We have been using shiprush for almost a year now and it has always worked great and we are very excited with it. However, it has not been able to connect for the past week. It says that it cannot connect to the server but our server is working well and I can access all other applications. Please let me know what to do.

Thanks for your help,
ana rivera

SYSOPS
06-30-2005, 07:19 AM
Have you gone through the kbase article and confirmed that the two services are running?

http://www.zfirm.com/knowledge_base...h/sr3p-0003.txt

If the answer is yes, and it still doesn't connect, we will need to look at switching over to the ADO connection method as something on the network or PC is blocking our connection.

http://www.zfirm.com/Product_Docume..._Connection.htm


SYSOPS

analucia
06-30-2005, 07:43 AM
It is still not starting and I just went to Control panel and checked that everything was running. Can you go through the steps to build the ADO connection string?
thanks,
ana rivera

SYSOPS
06-30-2005, 07:54 AM
To make an ADO connection:

When ShipRush fails to connect, will have the option of changing the servername or select Connect to ShipRush via ADO. Select ADO and click Build ADO connection string

Provider Tab
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server

Connection Tab
1. servername\SHIPRUSH3 (example...MYSERVER\SHIPRUSH3)
2. Use specific username and password
- username: sa
- password: xxx
- Click allow saving password
3. Select the database on the server
- Click the dropdown and select ShipRush -v3

Test connection

If all is good, ShipRush should now connect.

HTH,
SYSOPS